۳۳ برنامه شاخص در هفته میراث فرهنگی در استان فارس اجرا می‌شود/ رونمایی از اسناد مالکیتی آثار تاریخی تا برگزاری سمینار هوش مصنوعی در حفاظت از میراث فرهنگی

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس از اجرای ۳۳ برنامه شاخص در شیراز در هفته میراث فرهنگی خبر داد و گفت: این موضوع در دستور کار است تا هفته میراث فرهنگی متفاوت از سال‌های گذشته برگزار شود و نقش بخش خصوصی پررنگ‌تر باشد و بخش دولتی بیشتر نقش نظارت و راهبری داشته باشد.

به گزارش میراث آریا، محسن ضیایی امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نشست خبری با خبرنگاران در تشریح برنامه‌های پیش‌بینی شده بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی، اظهار کرد: در آستانه فرارسیدن روز جهانی موزه مصادف با ۲۸ اردیبهشت شورای بین‌المللی موزه‌ها شعار سال جاری را با عنوان «آینده موزه‌ها در جوامع به سرعت در حال تغییر» نامگذاری و اعلام کرد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس با اشاره به اینکه استان فارس به عنوان پیشتاز در حوزه میراث فرهنگی و موزه باید تلاش بیشتری در این حوزه داشته باشد، افزود: ثبت بیش از ۳ هزار اثر تاریخی، ۱۲ اثر ثبت جهانی و وجود بیش از ۵۴ موزه فعال در سطح استان که ۴۹ موزه فعال است و اغلب بخش خصوصی و غیردولتی است جای خوشحالی دارد و در تلاشیم تا برنامه گسترش موزه‌ها در دستور کار باشد.

ضیایی تصریح کرد: براساس عملکردی که در سال گذشته داشتیم و برنامه‌ریزی برای سال‌های آینده، این موضوع در دستور کارقرار گرفت تا هفته میراث فرهنگی متفاوت از سال‌های گذشته باشد و نقش بخش خصوصی پررنگ‌تر باشد و بخش دولتی بیشتر نقش نظارت و راهبری داشته باشد.

او در ادامه با بیان اینکه ویژه برنامه‌های شاخص در هفته میراث فرهنگی در سطح کشوری با حضور وزیر میراث فرهنگی برگزار می‌شود، به تشریح این برنامه‌ها پرداخت و خاطرنشان کرد: ویژه برنامه‌های این ایام از روز ۲۵ اردیبهشت برگزار می‌شود که اولین پیش برنامه در روز ۲۵ اردیبهشت با عنوان روز بزرگداشت زبان پارسی و روز حکیم ابوالقاسم فردوسی است که در محل آرامگاه حافظیه برگزار می‌شود، همچنین در روز ۲۶ اردیبهشت تور میراث شهری در راستای معرفی الگوی رشد کالبد شهر تاریخی شیراز در ساعت ۱۷ عصر در بافت تاریخی شیراز و در روز شنبه ۲۷ اردیبهشت برپایی دو نمایشگاه عکس کوچه‌های تاریخی شیراز در حافظیه و نمایشگاه گره در معماری سنتی در سالن همایش سعدی برگزار می‌شود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس ادامه داد: در روز ۲۸ اردیبهشت مصادف با روز جهانی موزه، مراسم گلباران و غباروربی قبور شهدا، تجلیل از خادمان میراث فرهنگی به صورت سراسری برگزار می‌شود و در این مراسم از موزه‌های قابل افتتاح در هر استان به صورت برخط بهره‌برداری می‌شود که در شیراز از موزه استاد پرویز تناولی با عنوان نمایشگاه دست بافته‌های عشایری کشور در محل اسناد و کتابخانه ملی رونمایی می‌شود و آثار نمایشگاه به مدت یک هفته به معرض نمایش گذاشته می‌شود.

ضیایی افزود: رونمایی از اسناد مالکیتی آثار تاریخی فارس در محل اسناد و کتابخانه ملی، نمایشگاه آثار اهدایی به موزه تخت جمشید و نمایشگاه آثار ثبت شده در فهرست آثار ملی ایران، نمایشگاه ضرب سکه‌های شیراز از مجموعه خصوصی رضا قناعت پیشه در فهرست ملی آثار ایران در باغ موزه دلگشا، کوچه موزه در راستای معرفی دیوار نوشته‌ها و تصاویر فرهنگی در کوچه‌های بافت تاریخی شیراز و کارگاه زنده مرمت آثار منقول موزه‌ها در سه موزه تخت جمشید، پارس و کرباسی از دیگر برنامه‌های اجرایی در روز یکشنبه ۲۸ اردیبشهت است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس همچنین با اشاره به اینکه در روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت، دو برنامه افتتاح موزه تخصصی خاتم شیراز با رونمایی از آثار استاد حمید اطمینان در مجاورت مدرسه خان و نمایشگاه میراث ناملموس خوراک‌های ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی کشور در محل ارگ کریم خانی، برگزار می‌شود، اضافه کرد: در روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت سمینار هوش مصنوعی در حفاظت از میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در محل خانه نصیرالملک برگزار و در موزه مدالیون باغ جهان نما رونمایی از یک کتاب انجام می‌شود.

ضیایی اظهار کرد: در روز چهارشنبه ۳۱ خرداد ویژه برنامه کودک و میراث فرهنگی در راستای آشناسازی کودکان و نوجوانان در حوزه میراث فرهنگی در محل موزه پارس و همایش چالش‌های حفاظت و مرمت آرایه‌های کاشی در ایران با نگاه ویژه به کاشی هفت رنگ در محل سالن همایش‌های مجموعه فرهنگی سعدی برگزار می‌شود.

او افزود: در روز پنج شنبه یکم خرداد موزه زنده هنرهای نمایشی در محله سنگ سیاه بافت تاریخی شیراز افتتاح خواهد شد و پس از آن برنامه تور فلسفه و حکمت اسلامی به مناسبت روز بزرگداشت ملاصدرا در محل مدرسه خان برگزار می‌شود و مستند آسمان فیروزه‌ای نمایش داده می‌شود.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس خاطرنشان کرد: برپایی میز خدمت در محل مصلی نماز جمعه شیراز و پاسخگویی به سؤالات مردم، حضور در موزه دفاع مقدس و شهدای گمنام، نشست تخصصی بررسی چاپ سنگی در شیراز با حضور مجید جلیسه، نخستین همایش ببین‌المللی باستان‌شناسی فارس و تقدیر از خادمان میراث فرهنگی بخش دولتی و خصوصی استان از دیگر برنامه‌های اجرایی ویژه هفته میراث فرهنگی است.

انتهای پیام/

کد خبر 1404022401593
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha